Rozmiar budynku nadajnika

Budynki stacyjne, układ chłodzenia nadajników, radiolinia, wszelkie elementy związane z funkcjonowaniem Radiostacji

Moderator: Łukasz-O

Rozmiar budynku nadajnika

Postprzez Radiokrystoff » 21 lut 2018, 17:33

Jakie są rozmiary (wysokość, Szerokość, długość, kondygnacje, objętość, obszar) budynku nadajnika?
Radiokrystoff
 
Posty: 4
Dołączył(a): 10 lis 2017, 01:28

Re: Rozmiar budynku nadajnika

Postprzez Łukasz-O » 21 lut 2018, 22:11

I co jeszcze? Może ilość kasetonów w suficie?

Kubatura budynku: 12.145m³
Powierzchnia użytkowa budynku: 1.630 m²
Łukasz-O
Ekspert
 
Posty: 1897
Dołączył(a): 22 gru 2010, 22:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: Rozmiar budynku nadajnika

Postprzez soundsystem » 22 lut 2018, 15:33

Łukasz.......
...aby mowa polska
w całym kraju
i daleko poza
jego granicami
słyszana była...
soundsystem
Ekspert
 
Posty: 464
Dołączył(a): 04 gru 2011, 21:38

Re: Rozmiar budynku nadajnika

Postprzez Łukasz-O » 23 lut 2018, 00:08

Łukasz.......

Co Łukasz, co Łukasz? Zawsze coś...
Jeśli chodzi o powierzchnię to faktycznie są dwie rozbieżności:
Na stronie: Nieruchomości Orange podają: 1.630 m²

Natomiast na mapie w RCN Konstantynów: RCN Konstantynów . Dokumentacja video głównego budynku technicznego . jest już 2.405m². Tam też podana jest kubatura.

Jaka jest prawda trudno oszacować. A może mam jechać jutro z miarką stolarską rozkładaną do Konstantynowa i mierzyć na mrozie? Wybacz, wole posiedzieć sobie jednak w kapciach i poczekać jak Ty pojedziesz i pomierzysz. Przy okazji jak czasu zostanie policz ilość kasetonów w suficie przed wejściem oraz zmierz średnicę kółek w okratowaniu okien ;) Zrób też zdjęcia w dobrej rozdzielczości, bo tych małych, wielkości slajdów nie da się oglądać - tylko strata czasu.
Łukasz-O
Ekspert
 
Posty: 1897
Dołączył(a): 22 gru 2010, 22:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: Rozmiar budynku nadajnika

Postprzez Tadekmaj » 23 lut 2018, 15:51

A budynek administracyjno - socjalny. Kubatura jest liczona osobno, stąd ta różnica. :)
Tadekmaj
Ekspert
 
Posty: 539
Dołączył(a): 13 mar 2010, 23:39
Lokalizacja: Warszawa

Re: Rozmiar budynku nadajnika

Postprzez Łukasz-O » 23 lut 2018, 23:33

Swoją drogą w życiu bym nie powiedział, że domek antenowy ma aż 30m² :shock:
Łukasz-O
Ekspert
 
Posty: 1897
Dołączył(a): 22 gru 2010, 22:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: Rozmiar budynku nadajnika

Postprzez Tadekmaj » 24 lut 2018, 08:37

Pi razy drzwi. Pewnie tak to było liczone, centymetrem krawieckim pożyczonym od Skórzyńskiej. To jak ma z 15 m to góra. A gdzie WC. :lol:
Tadekmaj
Ekspert
 
Posty: 539
Dołączył(a): 13 mar 2010, 23:39
Lokalizacja: Warszawa

Re: Rozmiar budynku nadajnika

Postprzez Łukasz-O » 25 lut 2018, 18:21

Tadekmaj napisał(a):Pi razy drzwi. Pewnie tak to było liczone, centymetrem krawieckim pożyczonym od Skórzyńskiej. To jak ma z 15 m to góra. A gdzie WC. :lol:

Ja od tych 15m² odliczyłbym jeszcze z 0,5m² na ścianę przedzielającą. Tylko my robimy błąd, bo liczymy powierzchnię użytkową, natomiast jak zmierzymy powierzchnie dachu to zapewne wyjdzie te 30m².

Teraz tak sobie oglądałem stare zdjęcia z naszych wypraw i faktycznie ten dach jest ze dwa razy większy niż podłoga użytkowa.
Łukasz-O
Ekspert
 
Posty: 1897
Dołączył(a): 22 gru 2010, 22:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: Rozmiar budynku nadajnika

Postprzez Tadekmaj » 26 lut 2018, 17:22

Zawsze myślałem, że dachu się nie liczy do powierzchni, tak jak nie liczy się sufitu w mieszkaniu do powierzchni użytkowej. Chyba ze się mylę. :cry:
Tadekmaj
Ekspert
 
Posty: 539
Dołączył(a): 13 mar 2010, 23:39
Lokalizacja: Warszawa

Re: Rozmiar budynku nadajnika

Postprzez Łukasz-O » 26 lut 2018, 17:52

Bo oni pewnie liczyli powierzchnię jaką fizycznie domek zajmuje w terenie, a nie ile jest w środku.
Łukasz-O
Ekspert
 
Posty: 1897
Dołączył(a): 22 gru 2010, 22:12
Lokalizacja: Warszawa

Następna strona

Powrót do Technikalia- Pozostała infrastruktura

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości