Statecznik Brown Boveri - Ciekawostka???

Dyskusja na dowolne tematy

Re: Statecznik Brown Boveri - Ciekawostka???

Postprzez cubznpl » 16 lut 2012, 01:38

Łukasz-O napisał(a):Ciekawy filmik na dłuższą chwilę:
Spisek żarówkowy - nieznana historia zaplanowanej nieprzydatności
(Próbowałem ze 20 razy dodać film w postaci okna i dupa :evil: )


To pewnie wina wyłączonej na forum opcji:

Kod: Zaznacz cały
Włącz użycie BBCode’a [FLASH]:
Jeśli wyłączone, BBCode [FLASH] zostanie zablokowany. W przeciwnym razie, to system uprawnień kontroluje, którzy użytkownicy mogą korzystać z BBCode’a [FLASH].


Można ją włączyć w panelu administratora, (zakładka "pisanie", link "posty).


Łukasz-O napisał(a):Niedawno gdzieś tu na forum pisałem, że w samochodzie mam oryginalne fabryczne radio z napisem Toyota. W instrukcji obsługi doczytałem się, że radio zostało wyprodukowane specjalnie dla Toyoty przez Panasonic. Gdy pewnego razu radio rozebrałem, na płytce moim oczom ukazał się napis made i china :lol:


Teraz nawet drogi sprzęt teoretycznie szwajcarskiego Logitecha jest Made In China, więc trudno się dziwić :)
Lecz taka firma jak Logitech ma pewnie po prostu swoją fabryke w Chinach, trudno więc jej produkty nazwać chińską taniochą na wagę :)
Avatar użytkownika
cubznpl
Site Admin
 
Posty: 470
Dołączył(a): 04 mar 2011, 03:24
Lokalizacja: Płońsk

Re: Statecznik Brown Boveri - Ciekawostka???

Postprzez Łukasz-O » 16 lut 2012, 01:46

Sęk w tym, że jest włączona. Nawet wrzucałem niedawno w ten sposób filmy o PKiN-ie w innym dziale forum i jest ok. A tutaj tylko biały kwadrat się ukazuje :(
Ostatnio edytowano 16 lut 2012, 01:53 przez Łukasz-O, łącznie edytowano 1 raz
Łukasz-O
Ekspert
 
Posty: 1868
Dołączył(a): 22 gru 2010, 22:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: Statecznik Brown Boveri - Ciekawostka???

Postprzez cubznpl » 16 lut 2012, 01:53

Łukasz-O napisał(a):Sęk w tym, że jest włączona. Nawet wrzucałem niedawno w ten sposób filmy o PEKiN w innym dziale forum i jest ok. A tutaj tylko biały kwadrat się ukazuje :(
QPPW8KM7eEU


Muszę sprawdzić to na swojej kopii PHP BB3 na serwerze Xampp...
Moim ulubionym skryptem forum jest SMF 2.0, za PHP BB3 nie przepadam, ale powinno to "chodzić".
Pewnie to kwestia ustawień działów, w BB3 to jest trochę "zamotane".

Edit: To może być ta opcja:

Kod: Zaznacz cały
Skopiuj uprawnienia z:
Jeśli postanowisz skopiować uprawnienia, wszyscy użytkownicy i grupy otrzymają takie same uprawnienia dostępu do tego działu, jakie mają do wybranego w tym polu. Spowoduje to nadpisanie wcześniej ustawionych uprawnień dostępu do tego działu wszystkich użytkowników i grup przez uprawnienia dostępu do wybranego tu działu. Jeśli nie wybierzesz żadnego działu, obecne uprawnienia zostaną zachowane.


Jest to w ustawieniach kategorii. Po skopiowaniu uprawnien z kategorii, w której Flash działa, powinien zadziałać i tutaj.
Ale głowy nie dam, słabo znam PhpBB3, od kilku lat jestem adminem na forach ze skryptem SMF.
Ostatnio edytowano 16 lut 2012, 01:59 przez cubznpl, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
cubznpl
Site Admin
 
Posty: 470
Dołączył(a): 04 mar 2011, 03:24
Lokalizacja: Płońsk

Re: Statecznik Brown Boveri - Ciekawostka???

Postprzez Łukasz-O » 16 lut 2012, 01:57

Tak mi się wydaje, że chodzi o ustawienia poszczególnych działów. Np. zamieszczane fotki w różnych działach inaczej się ukazują. No nic, mniejsza oto. Wróćmy do tematu bo zrobił się OT w OT :lol:

PS. Ja nie mam uprawnień administratora :mrgreen:
Ostatnio edytowano 16 lut 2012, 02:01 przez Łukasz-O, łącznie edytowano 1 raz
Łukasz-O
Ekspert
 
Posty: 1868
Dołączył(a): 22 gru 2010, 22:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: Statecznik Brown Boveri - Ciekawostka???

Postprzez cubznpl » 16 lut 2012, 02:00

Łukasz-O napisał(a):Tak mi się wydaje, że chodzi o ustawienia poszczególnych działów. Np. zamieszczane fotki w różnych działach inaczej się ukazują. No nic, mniejsza oto.

Wróćmy do tematu bo zrobił się OT w OT :lol:


Wyedytowałem swojego poprzedniego posta, radzę to sprawdzić :)
Avatar użytkownika
cubznpl
Site Admin
 
Posty: 470
Dołączył(a): 04 mar 2011, 03:24
Lokalizacja: Płońsk

Re: Statecznik Brown Boveri - Ciekawostka???

Postprzez Łukasz-O » 16 lut 2012, 02:07

By my tak edytujemy i się przez to dogadać nie możemy :) Zmiany w ustawieniach forum może wykonać tylko admin.
Łukasz-O
Ekspert
 
Posty: 1868
Dołączył(a): 22 gru 2010, 22:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: Statecznik Brown Boveri - Ciekawostka???

Postprzez cubznpl » 16 lut 2012, 02:12

Żeby nie ciągnąć offtopa, polecam ten link, tutaj jest zdjęcie przewodu z chińskiej "miedzi":

http://www.trioda.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=21752&p=232163&hilit=magnes#p232166
Avatar użytkownika
cubznpl
Site Admin
 
Posty: 470
Dołączył(a): 04 mar 2011, 03:24
Lokalizacja: Płońsk

Re: Statecznik Brown Boveri - Ciekawostka???

Postprzez Łukasz-O » 16 lut 2012, 02:22

Przekrój (ten od wyłącznika) też powala ;) W dodatku przedłużacz z kołkami ochronnymi a brak przewodu PE :shock:
Łukasz-O
Ekspert
 
Posty: 1868
Dołączył(a): 22 gru 2010, 22:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: Statecznik Brown Boveri - Ciekawostka???

Postprzez cubznpl » 16 lut 2012, 02:34

Łukasz-O napisał(a):Przekrój (ten od wyłącznika) też powala ;) W dodatku przedłużacz z kołkami ochronnymi a brak przewodu PE :shock:


Brak PE w najtańszych przedłużaczach to normalka, trzeba mieć w kieszeni miernik uniwersalny z właczonym testem diod/połączeń i to sprawdzać :)
Mnie przepalił się już w 2 miejscach pozornie bardzo solidny przedłużacz od kosiarki, przepala się ciągle brązowa żyła, pewnie jest wadliwa.
Przez to musiałem odciąć ok. pół metra przewodu i zmienić wtyczkę i gniazdo, po prostu ręce opadają.
Takie przedłużacze sprzedawał supermarket z owadem (z kropkami) w nazwie :mrgreen:
Avatar użytkownika
cubznpl
Site Admin
 
Posty: 470
Dołączył(a): 04 mar 2011, 03:24
Lokalizacja: Płońsk

Re: Statecznik Brown Boveri - Ciekawostka???

Postprzez zarowka_1234 » 16 lut 2012, 16:31

Ten mój przepalający się przedłużacz również pochodzi z tej sieci sklepów.
Akurat skończyłem oglądać film, do którego Łukasz podał link. I znalazłem właśnie kolejny przykład, gdzie producent już umyślnie skraca trwałość produktów. Żarówki - z reguły nie przepala się drucik wolframowy, lecz drucik doprowadzający prąd do żarnika.
A co do przewodów PE, jeśli nawet taki istnieje w przedłużaczu to nie wiem czy coś da jeśli w instalacji nie ma wyłączników różnicowoprądowych. Jak by było przebicie na obudowę to prędzej ten PE się przepali, niż bezpiecznik w instalacji.
zarowka_1234
Ekspert
 
Posty: 316
Dołączył(a): 08 sie 2011, 10:17
Lokalizacja: Łódź

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off topic

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron